#1 05.01.09 09:09

Ussicke
Meister

Naistepäevavahetus

Kõik naisolendid, kes tunnevad, et selle päeva võiks endale ja veel kellelegi eriliseks teha - äkki üks pakivahetus tongue? Tegemist on sellise mõnusa kiiksuprojektiga, kus elutervel huumoril on väga tähtis koht smile

Tähtajad:
Ideed ja ettepanekud: 5-11.01
Registreerimine ja ankeetide saatmine: hiljemalt 18.01 aadressile marie_kuri@yahoo.com, loosimine 19.01 kell 12:00
Pakk posti: 1-5. märts (kuna 8. märts on sel aastal pühapäev, siis katsuks pakid selleks ajaks kohale rihtida)

Reeglid:
1. Pakis peab olema vähemalt üks isetehtud asi.
2. Hind soovitavalt 120.- krooni ringis (hinna sisse ei ole arvatud pakkimismaterjali ega postikulusid)
3.Pakk saata võimalusel tähitult, tšekki palun mitte enne minema visata, kui saaja on paki kättesaamist kinnitanud. Paki saatmise ja kättesaamise kinnitamine toimub kindluse mõttes siin teemas.
4.Pakkimisel tee palun omalt poolt kõik, et sisu jõuaks saajani tervena.

Et asi traditsioonilisest naistepäevatamisest veidi erineks, sai välja mõeldud hulk mittetraditsioonilisi käsitöö-võtmes naisetüüpe - ja ettepanekute perioodil võib neid muudkui juurde leiutada!

kübaramoor (põnevate peakatete ja soengute austaja, kellel ei ole iial liiga palju ehteid ja aksessuaare),
polkovniku lesk (tõeline nõukogude naine, kes keedab-koob-küpsetab ja parandab kraani kah, kui vaja - ja kõige jaoks on ka vajalikud töövahendid kodus olemas. Süsteemis, igatahes!),
suurilmadaam (reisib ringi ja paneb igalt reisilt ka mõne käsitöötarkuse kõrva taha),
krunniga kunksmoor (vaaritab kõikvõimalikke salapäraseid asju ja uurib pidevalt, mida põnevat taimedega teha saab... mis värvi küll võib tulla üks villane lõng, kui see nii- ja naasuguste juurikatega patta pista?),
vanaema õunapuu otsas (aiadaam, keda on raske peenramaalt või lilleaiast tuppa meelitada),
noor pensionär (vanuse järgi veel suhteliselt kabe tööloom, aga viimse kui vaba hetke veedaks pigem varraste-lõngade seltsis)
nõiamoor (huvitub maagilistest asjadest ja sümbolitest, tegeleb ise mõne nõiakunstiga)
linnapreili (maaelu tundub ulmeline, kuid käsitöö aitab linnas originaalselt hallist massist esile tõusta, näiteks mõne käsitöö-aksessuaari abil; eriti oluliseks aksessuaariks on kõikvõimalikud kotid)
uinuv kaunitar (tema majapidamises ei ole iial piisavalt patju, tekke, kaisuloomi jne)
emme (lapsed ja kõik nendega seonduv on tema jaoks maailma parimad asjad)
metshaldjas (talle meeldib metsas ja mäel, aasal ja mere ääres.... käsitööd teha tongue Matkale võtab esmajärjekorras vardad/heegelnõela kaasa)
daam teiselt planeedilt (huvitub kõigest ebamaisest, leiab iga käsitöö tegemiseks oma viise ja nõkse... )
riivatu nunn (korralik, viks ja viisakas ainult pühapäeviti - tööpäevi püüab iga hinna eest eriliseks vürtsitada, et halli argipäeva viirus jäädavalt välja juurida - kinnitab kübarale kaunistuseks porgandi, mitte roosi; tikib roosale sametkotikesele läikivatest litritest kuradikese jne)
Victoria-aegne leedi (naiseliku naise võrdkuju, kelle elus on kaunilt kujundatud tasakaalus pitsid, lilled, kübarad, tikandid ja kõik absoluutselt naiselikud pisiasjad)
köögikuninganna (kui saaks, keeraks end mõnikord lausa kööki luku taha, et rahus segada, vahustada, hakkida, purki pista... ja pärast rahulolevatele sööjatele serveerida)
lüüriline nümf (armastab luuletusi lugeda ja üldse igasuguseid riime, mis kõikjal vastu tulevad - sellepärast ongi tal aeg-ajalt pea pilvedes ja maised asjad ula pääle ununenud)
kunstnikuhing (maaliks hea meelega kogu aeg, pinda ja värve valimata, pintsel püsib väga hästi käes ja kui Rembrandt elaks, oleks tal kõva konkurent... värvise ninaga, aga mis siis!)
..... (<- see on uute ja huvitavate naisolendite lisamise koht)

Kui tunned, et soovid osaleda, siis:

1. Kes sa oled? /fooruminimi Kullaketrajates, aga ka mujal, kus sind leida võib/
2. Blogi või kodulehekülje aadress /kui on/
3. Millis(t)e eelpool toodud naisolendi(te)ga tunned kõige rohkem sarnasust? /kui siin sinuga sarnast tegelast ei ole, võid vabalt ise leiutada/
4. Millist käsitööd armastad ise teha?
5. Millise käsitööalaga sa ise ei tegele (ei oska, aga tahaksid / andsid uue aasta puhul lubaduse ära õppida)?
6. Mis on sinu elu olulisemad lemmikud? /värv, toit, raamat, film, aastaaeg, hobi jne - pidepunktiks pakitegijale/
7. Mis sinu elu piirab või häirib? /allergiad, vastumeelsus mõne materjali, toiduaine, käsitööliigi vms suhtes, mida pakisaatja peaks sinu puhul kindlasti teadma/
8. Ja kõige tähtsam: sinu täpne postiaadress ja telefoninumber.

Sisukat ideede genereerimist!

Nimed kirjas:

1. Ussicke smile wink big_smile
2. Lapiliisu smile wink big_smile
3. Kuduv Koeraomanik smile wink big_smile
4. Isehakanud Lillekasvataja smile wink big_smile
5. Anukuts smile wink big_smile
6. Inx smile wink big_smile
7. Oravake smile wink big_smile
8. Elina smile wink big_smile
9. Mummu smile wink big_smile
10. Ritney smile wink big_smile
11. Kristel smile wink big_smile
12. Kayl smile wink big_smile
13. Tiina smile wink big_smile
14. Silja smile wink big_smile

smile - ankeet käes
wink - pakisaaja teada
big_smile - pakk käes

Viimati muutnud Ussicke (13.03.09 21:15)

Eemal

#2 05.01.09 09:49

Lapiliisu
Hõbeketraja

Re: Naistepäevavahetus

Lapiliisu, riivatu linnapreili teiselt planeedilt, soovib osaleda big_smile

Eemal

#3 05.01.09 09:47

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

Mina! Mina! mina! smile

Eemal

#4 05.01.09 10:29

Kuduv koeraomanik kui egomaniakk? smile (mina mina mina?) Mida Sulle siis pakki panna? Kulda ja kalliskive?

Tahan ka osaleda. Ma arvan, et olen Renessanss ajastu RIIVATU lady õunapuu otsas (EI OLE VANAEMA!!!)

Viimati muutnud Isehakanud Lillekasvataja (05.01.09 10:32)

Eemal

#5 05.01.09 11:23

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

Ei, see on tõupuhas õhin.
Kvalifitseerun ilmselt kuskile sinna krunniga kunksmoori ja nõiamoori vahele, samas ka reisin ja teiselt planeedilt olemise tunne on samuti sage külaline.

Eemal

#6 05.01.09 13:26

Anukuts
Õpipoiss

ma vist ikkagi osalen smile need tüpaažid on nii nakatavad, tahaks end määratleda. ma olen siis kübaramoorist(ehted) õunapuu otsas istuv linnapreilist emme, kel on uinuva kaunitari ja Victoria-aegse leedi kalduvused big_smile egomaniakk kah muidugi, tunnistan ausalt.

Eemal

#7 05.01.09 13:27

Inx
Kullaketraja

Üle pika aja osaleks ka tongue Vat enda määratlemisega olen ma veel hädas big_smile Suht pika liitsõna saaks vist big_smile

Eemal

#8 05.01.09 14:15

Annu
Sell

ooo:)
ma pean nüüd natuke kohe mõtlema. ahvatlevaks on Ussicke selle asja teinud wink

Eemal

#9 05.01.09 18:08

Lapiliisu
Hõbeketraja

KK reisib luua seljas big_smile
Teine planeet - Kettamaailm. Kes siis, Nanny või Vanaema?

Viimati muutnud Lapiliisu (05.01.09 18:10)

Eemal

#10 05.01.09 18:40

oravake
Hõbeketraja

Lapiliisu kirjutas:

KK reisib luua seljas big_smile
Teine planeet - Kettamaailm. Kes siis, Nanny või Vanaema?

Kuna KK ilmselt õlut ei kaani ja siilidest roppe laule ei laula (vähemalt mitte avalikult), siis pakuksin, et Vanaema. smile

Uah. Olgu. Pange mind ka kirja: juugendstiili ja roose armastav kergelt viktoriaanlike kalduvustega romantiline nõiamoor teiselt planeedilt. big_smile (Jeerum!)

Viimati muutnud oravake (05.01.09 18:39)

Eemal

#11 05.01.09 19:46

Betty
Sell

Küll mõnele on ikka antud mõtte ja sõnaseadmise oskust! smile Väga, väga ahvatelev pakivahetus...

Eemal

#12 05.01.09 19:53

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

Aina lõbusamaks läheb, vanaema on mu hingesugulane neh smile

Eemal

#13 05.01.09 19:55

Aa! Tahtsin veel lisada, et tegelikult saadetakse kõik pakid tähitult nii vai naa. Pakisaatja asi on lihtsalt tshekk alles hoida

Eemal

#14 05.01.09 21:00

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

On juhtunud, et ei saadeta, seega on hea meelde tuletada smile

Eemal

#15 05.01.09 21:06

Elina
Sell

Kusjuures minule on alati just Nanny see südamelähedasem olnud. Ei tea küll ühtegi siililaulu ja õlut kah ei joo (teisi kerglaseid eluviise ka ei harrasta, lihtsalt mainin igaks juhuks roll).
Sellega tahtsin ma vist öelda, et olen käpp.

pühapäevakäsitööline

Eemal

#16 05.01.09 21:39

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

Mulle meeldivad mõlemad aga see on juba teemaväline jutt smile

Eemal

#17 05.01.09 22:08

Ussicke
Meister

Kuna siia on juba paras pesakond huvilisi kogunenud, siis äkki keegi oskab nupukese ka ehitada smile ? Ma seda peent kuntsi põle veel ära õppinud.

Eemal

#18 05.01.09 22:08

Elsa
Kullaketraja

Jessas, ma lugesin esimese raksuga, et "naistevahetus" big_smile
Kuskil võiks nüüd olla ka 10 küsimusega test, mille alusel ennast lõplikult liigitada tongue

If all else fails, hide. It works for bunnies...
ajaveeb
Mütsila

Eemal

#19 06.01.09 13:46

Ma arvan, et selles vahetuses oleks oluline välja selgitada eelkõige pakisaaja STIIL, mitte niivõrd see ese, mida talle teha. Esialgu.
Üritasin siis omal käel kokku panna nn. STIILIMEETRI.
Vasta (kui tahad, muidugi) küsimustele nii, et kas oled 100% mingi tüüp või pigem see kui teine. Küsimustele vastates vaata enda ümber, oma kodu, riietust jne, millised stiilid sulle enam sobivad? Kui arvad, et oled mõlemat varianti 50%, küsi nõu oma parimalt sõbrannalt või pereliikmelt. Küsimustes lihtsalt võrdlen vastupidiseud tüüpe. Täiendage seda stiilimeetrit kui tahate.

1. Oled sa talulaps või linnapreili? Eelistad sa triibulisi seelikuid, broderiipitsides lehvivaid alusseelikuid, rukkilillede ja karikakardega tikitud esemeid või pigem eelistad tagasihoidlikku kübarakest, klassikalisi sõrmkindaid ja lisaks daamilikku haapsalu salli?
2. Öölaps või päevatütar? Eelistad enda ümber tumedaid kangaid ja öö salapära vai kirkaid lilli ja päikesepaistet?
3. Naerukajakas või nutunaine? Vali kahe vihmavarju vahel! Naerukajakale suurte kollaste ja punaste troopiliste lilledega, nutunaisele mereroheline väikeste siniste kalakestega
4. Romantik vai puritaan? Kujutle oma esimest kohtamist südant surisema paneva mehega. Kas paneksid selga pigem roosaruudulise ja välkuvate valgete pitsidega vai klassikalise musta kleidi, mis suht range joonega ega näita mitte põlveotsagi?
5. Näitlejanna vai laborant (teadustöötaja)? Teatrilaval on kõik aksessuaarid teadagi suuremad kui päris elus. Meeldib sulle olla tähelepanu keskel, oled sa zestikuleerija, eelistad sa, et sinu ehtid ja akssessuaare nähakse juba kaugelt? Või oled sa tagasihoidlik ja eelistad pigem rahulikult omaette toimetada oma uurimistöö kallal (kududa, kududa, kududa)? Ning ehted pole üldse sinu rida
6. Hall hiireke versus Sensuaalne Eevatütar. On sinu garderoobis ülekaalus hallid villased sokid ja kampsunid või eelistaksid musti pitskindaid, punast kleiti ja karvast boad?
7. Ärinaine või lillelaps? Kingad vai paljad varbad? Stiilne kohvrike vai seljakott? Inglise kostüüm vai heegeldatud lappidest kirju maani seelik ja lötakas barett?
8. Mineviku-igatseja vai tulevikku tormaja? On sulle olulised vanad mälestusesemed, fotod vai eelistad vana selja taha jätta, teed tihti uusi plaane, katsetad, riskid ja kavandad? Kas eelistad etnograafia kursusel istuda või minna Somaalia (kõneleb vaid kohalikku dialekti) noormehega UFO-sid otsima?
9. Koduperenaine või printsess. Situatsioon: jõuludeks kingiti sulle 10 kaelakeed ja 10 paari pajalappe ja köögirätikuid. Kumma kingituse üle ohkad rahulolevalt, et "mul oli neid küll enne ka piisavalt aga eks neid kulub ka ja mul on neid ikka vaja!"
10. Plikaohtu vai vanaema? Küsimus su enda sisetunde kohta. Samuti laste arvu kohta.

Saigi 10 küsimust nagu Elsa soovitas.
Loodan, et on abiks. Mulle küll oleks, kui minu pakisaaja neile vastaks

Viimati muutnud Isehakanud Lillekasvataja (06.01.09 18:04)

Eemal

#20 06.01.09 13:45

Kuduv koeraomanik
Hõbeketraja

Saajana on see pakivahetus äge, tegijana mul on juba pea otsas suitsemas big_smile
Küsimustik on broo!

Eemal

Foorumi jalus