#1 29.12.05 10:15

Jutupaun
Kullaketraja

KKK

Kasutaja seaded:
Miks ma peaksin end kasutajaks registreerima?
Registreerimine annab sulle võimaluse kaasa lüüa ühes toredas käsitööst huvi tundvas inimeste peres, kellel on üks ühine eesmär - jagada tarkust ja saada targemaks käsitöö alal. Kasutajana on sul võimalus lisaks foorumi lugemisele kaasa lüüa ka arutlustes ja postitada oma sõnumeid.

Kuidas lisada avatari?
Avatar on pilt sinu kasutaja andmetes. Avatari lisamiseks vali ülevatl menüüst Profiil ja vasakust menüüst Personaalne. Pildi lisamiseks vajuta lingile "Avatari üleslaadimine". Avaneb uus aken, kust saab pildi faili üles laadida. Browse nupuga saab otsida oma arvutist pildi asukoha. Olles pildi leidnud vajuta nuppu "Upload". Pilt ilmub sinu profiili alla. Jälgi ka, et kastis "Kasuta avatari." oleks linnuke. Avatari suurus on 120x80 pikslit ja 10240 kb. Sellest suuremaid pilte lisada ei saa.

Kuidas ma saan oma andmeid muuta?
Sinu isiku andmed on kirjas ülemise menüü punkti Profiil all.

Mida teha, kui olen kaotanud parooli?
Ununenud parooli saab oma meiliaadrssile saata.

Kes kirjutavad adminnile?
Adminnile võid kirjutada siis, kui sul on mingid probleemid foorumi kasutamisega. Samuti kui näed ebaõiglust või prügi postitustes.

Kuidas ma saan oma kasutaja kustutada?
Kasutajat saab kustutada vaid administraator. Seega kirjuta talle ja kõik saab tehtud.

Postitamine:
Kuidas postitada uut sõnumit?
Uue postituse lisamiseks teema alla on kaks võimalust.
1. Kiir postitus. Teksti kirjutamise aken on kohe teema lõpus lehekülje all. Sinna saad kiirelt teksti sisse tippida ja vajutades nuppu "Saada" läheb su sõnum teele.
2. iga vastavat teemat käsitleva lehe all ja ülal paremas servas on link "Postita vastust". Vajutades lingile avaneb aken sõnumi kirjutamiseks. Selles aknas on sul lihhtsalt võimalus teksti ka muuta ja lisada naerunägusid, et oma teksti ilmestada. TEksti saatmiseks vajuta "Saada". Kui tahad teksti eelnevalt üle kontrollida võid kasutada "Eelvaade" nuppu

Kuidas avada uut teemat?
Teema lisamiseks mine sinu teema jaoks sobivasse foorumisse ja klikka paremal teemade nimistu kohal olevat linki "Uus teema". Avanevas aknas saad panna teemale sobiva pealkirja ja kirjutada oma teate. Teema loomiseks vajuta nuppu Saada. Kui tahad eelnevalt näha milline sinu postitus on vajuta "Eelvaade"

Kuidas postitada pilte?
Piltide postitamiseks on kaks võimalust.
1. Kui postitad uut sõnumit, siis on olemas "Img" nupp, mis paneb pildi tagid ise paika

Kood:

[img]http://kullaketrajad.trsm.pri.ee/img/logo.gif[/img]

koodi. Sinna vahele pane pildi aadress.
2. Kui postitad kiirsõnumit, siis võid

Kood:

[img]http://kullaketrajad.trsm.pri.ee/img/logo.gif[/img]

ise kirjutada ja pildi aadressi sinna vehele kirutada.

Kuidas teha linke?
Linkide panemiseks on mitu võimalust
1. Kui postitad uut sõnumit, siis on olemas "http://" nupp, mis paneb teksti ise paika

Kood:

[url][/url]

koodi. Sinna vahele pane aadress.
2. Sisesta link täis aadressina lehele ilma tagidta. Näiteks http://photos1.blogger.com/blogger/3165 … 210049.jpg

Mida tähendavad erivärvilised pildid teemade ees?
Teema ees olev intensiivse värviga pilt tähistab sinu lugemata postitustega teemat, heledam pilt aga loetud teemat.

Mis on püsivad teemad?
Püsivad teemad on need, mis jäävad teemade nimistus alati kõige esimesele kohale. Seal on tähtis info või vajalik info, mille kohta antud teema all kõige rohkem küsimusi tekkida võib.

Kasutajad ja grupid:
Kes on "sell" ehk miks on erinevatel kasutajatel erinevad tiitlid?
Õpipoiss on, nagu nimigi ütleb, alles algaja foorumi kasutaja. Ta on teinud vähe postitusi ja on agar kõige uue õppija ning küsija. Ühesõnaga - üks vahva nuuskija, kes oma nina igale poole topib. Erinevad tiitlid on foorumi kasutajatel seetõttu, et nooremad foorumi kasutajad näeks, kelle käest saab nõu küsida, ja et aktiivsemaid postitajaid-õpetajaid tunnustada. Aktiivsemad ning muidu toredad nobenäpud võivad endale saada juba Kullaketraja staatuse.

Õpipoiss - postitusi alla 50;
Sell - postitusi vähemalt 50;
Meister - postitusi vähemalt 500;
Hõbeketraja - postitusi vähemalt 1000;
Kullaketraja - foorumi asutajaliikmed ning vähemasti Hõbeketraja staatusega aktiivsemad foorumlased.

Kes on "administraator"?
Administraator on see, kes haldab kogu süsteemi. Tema kohalolek foorumis on väga harv.

Kes on "majapidaja"?
Majapidaja on isik, kes peab korda. Vaatab, et foorumi kasutajad ei viskaks prügi postituste alla ja käituks üksteisega viisakalt.

Eemal

#2 29.12.05 22:35

Heidi
Kullaketraja

Re: KKK

Kas smailisid saab ainult kirjavahemärke (nt smilesmile) kasutades või  on mingil ikoonil klõpsamise võimalus? Proovisin teemapüstitamisel ikoonil klõpsata, aga tulemusi ei andnud.

Eemal

#3 29.12.05 23:11

Kalakajakas
Kullaketraja

uue teema loomisel on smailid ülal ribana. neil klikkides peaks ju saama?

Kiirvastust kasutades neid pole, aga kui tahad enam võimalusi, siis tuleb postitusele vastates kasutada postita vastus linki. See on teema all roheliselt ja blodilt. Siis tulevad mugavused ka smile

Eemal

#4 29.12.05 23:28

Heidi
Kullaketraja

Uue teema loomisel ma just ei saanud smailil klikkides neid teksti. Proovin nüüd "Postita vastust", mida ma ennist ei märganud.smile
Või on asi hoopis selles, et eelvaates ta naerunägu ei näita?roll

Eemal

#5 29.12.05 23:32

Heidi
Kullaketraja

Sain teada, et eelvaates smailisid ei näe ja sestap ennist arvasin, et ka postituses uue teema loomisel neid ei tule. Segadus selge.
Lihtsalt huvi pärast küsin siinkohal, et miks ei ole ühest postitamisvõimalust, koos smailide kasutamise ja paranduste tegemise võimalusega?

Eemal

#6 30.12.05 02:25

Krentu
Meister

Kas nii saaks kuidagi, et linki avades tuleks uus aken lahti? Seda hiire parema klahvi varianti tean, aga kas nii ka saab, et lihtsalt klikates tuleks uus aken? Ja kas oma vastvalminud kätetööd ka kuskil näitama hakkame (mitte et minul seda nii tihti juhtuks wink) või jääb kekutamine igaühe oma blogi? Või siis et kudumid kudumise all jne?
Tore et olete selle foorumiasja käsile võtnud! Tõesti tore. Ja see nimi meeldib mulle eriti!

Eemal

#7 30.12.05 09:06

Cairbre
Kullaketraja

Kiirvastus ongi kiirvastus, st kui tahad midagi keerulisemat siis saad seda Postita vastus kohast. Aga kirjavahemärkidega saad smilid ja samad funktsioonid kätte mis on seal Postita vastus kohas, vaata kiirvastuse ruudu all on kolm linki, nende all on seletatud kuidas midagi tuleb.

Lingid uude aknasse: selle saad muuta oma profiilist. Profiil --> Kuvamine.

Mina arvan et ka siin võib oma töösid esitleda, üleüldiselt ei tahaks nagu suurt ette kirjutada mida ja millest rääkida tohib.

Eemal

#8 30.12.05 10:39

Lapiliisu
Hõbeketraja

Cairbre kirjutas:

panin linnukese oma arust vajalikku kasti (ava lingid postitustest uues aknas), aga ta sinder ikka ei ava mulle uut akent roll
mis ma's jälle valesti tegin?

Eemal

#9 30.12.05 10:47

Cairbre
Kullaketraja

Lapiliisu kirjutas:

Cairbre kirjutas:

panin linnukese oma arust vajalikku kasti (ava lingid postitustest uues aknas), aga ta sinder ikka ei ava mulle uut akent:rolleyes:
mis ma's jälle valesti tegin?

Ei teinud midagi valesti, mul ka sama viga kui käisin vahepeal linnukese maha võtmas. Uurime hmm

Eemal

#10 10.01.06 12:37

Asti
Kullaketraja

On selles osas midagi selgunud?

Eemal

#11 10.01.06 12:38

Cairbre
Kullaketraja

Ei ole. Mul enne töötas aga nüüd ei tööta enam kui omal käisin muutmas. Ma olen ka harjunud parema nupuga uude aknasse avama niiet vahepeal on meelest ära läinud.

Eemal

#12 10.01.06 13:10

Cairbre
Kullaketraja

Aga kas mõnel ikka töötab see uude aknasse avamine?

Eemal

#13 10.01.06 13:13

Kalakajakas
Kullaketraja

mul ka ei ava uude.

Eemal

#14 10.01.06 13:20

petrina
Sell

Mul ka ei avane uude aknasse, kuigi linnuke vajalikus kohas on olemas.

The only limitations are the ones you put on yourself.

Eemal

#15 11.01.06 01:31

mio
Sell

ma kah just tulin sama muret siia kurtma s.t. ei ava teises aknas.

Eemal

#16 11.01.06 11:38

namstoop
Administraator

failis include/parser.php teha järgnevad asendused ja siis peaks töötama (NB - rea number võib erineda toodust, oluline on õige kood asendada):

Kood:

#
#---------[ 11. FIND (line: 260)]
#

global $pun_user;

#
#---------[ 12. REPLACE WITH ]
#

global $pun_user, $pun_config;

#
#---------[ 13. FIND (line: 273)]
#

return '<a href="'.$full_url.'">'.$link.'</a>';

#
#---------[ 14. REPLACE WITH ]
#

$target = ($pun_user['new_window_link']=='1')? ' onclick="window.open(this.href); return false;"' : NULL;
    return '<a href="'.$full_url.'"'.$target.'>'.$link.'</a>';

#
#---------[ 15. FIND (line: 285)]
#

$img_tag = '<a href="'.$url.'">&lt;'.$lang_common['Image link'].'&gt;</a>';

#
#---------[ 16. REPLACE WITH ]
#

$target = ($pun_user['new_window_link']=='1')? ' onclick="window.open(this.href); return false;"' : NULL;
    $img_tag = '<a href="'.$url.'"'.$target.'>&lt;'.$lang_common['Image link'].'&gt;</a>';

Eemal

#17 11.01.06 12:19

Elsa
Kullaketraja

namstoop, aga mis lihtkasutajatel sellest koodist? wink

If all else fails, hide. It works for bunnies...
Mütsila

Eemal

#18 11.01.06 12:33

Cairbre
Kullaketraja

no uurime ja paneme paika kui ftp:le ligi saan.

Eemal

#19 19.01.06 16:16

namstoop
Administraator

proovilink - kas avaneb uues aknas?

www.neti.ee

Eemal

#20 19.01.06 16:17

Kalakajakas
Kullaketraja